Klankmassage

Veel mensen weten niet meer hoe echte ontspanning voelt. Terwijl dit juist zo hard nodig is om de uitdagingen van het leven het hoofd te bieden. Het brengt je weer in contact met jezelf en je veerkracht. Een klankmassage is een weldadige en rustgevende ervaring. De harmoniserende klanken halen je uit je hoofd naar een diepe ontspanning in je lichaam.

Choas wordt harmonie
Ons lichaam bestaat voor een groot deel uit water. De trillingen die de klankschalen afgeven, brengt alles in weer in de natuurlijke orde terug. Chaos verandert in harmonie. Verkrampte delen van ons lichaam ontspannen en de ademhaling gaat weer vrijer stromen waardoor je meer energie krijgt. Voor mensen met chronische stress, vermoeidheid of een burn-out kan een klankmassage helend werken.

Chakra’s
Tijdens een klankmassage werken we met de chakra’s, de zeven energiecentra. Chakra’s zijn in het lichaam opgestapeld in een energiekolom van ons bekken tot onze kruin. Je kunt chakra’s niet vastpakken, maar wel ervaren. Net zoals onze emoties invloed hebben op onze ademhaling, hartslag en stofwisseling, beïnvloeden de activiteiten in de verschillende chakra’s onze klierprocessen, chronische lichamelijke kwalen, ons gedrag en onze gedachten.

Kwaliteiten
Elke chakra heeft een andere kwaliteit. Een blokkade in een chakra beïnvloedt de flow van de andere chakra’s waardoor de kwaliteiten niet voluit benut kunnen worden. Met chakrahealingssessies kun je hierin evenwicht brengen. Na een chakramassage ervaren mensen een harmonieus en ontspannen gevoel.

Ik gebruik de klankschalen tijdens de lichaamsgerichte coaching en het ademwerk, maar je kunt het ook een losse klankmassage boeken.